آن سوی زندگی ...

خونه ی دوم و جدید من
بعد از 3 سال وبلاگ نویسی و کوچ از خاطرات تلخ و شیرین روزهای این 3 سال ک نوشته بودمشون..حالا دوباره از نو یجای نو ی وبلاگ نو ..
بی مرز و همونطور ک هستم ، از خودم حسم زندگیم مینویسم .

۲ مطلب در اسفند ۱۳۹۳ ثبت شده است

۱۳اسفند

سلااام دوستای کم تعداد من ! 

گاهی میگم کاش همون دشمن ها! هم آدرسمو داشتن و باز وب شلوغ بود مثل وبلاگ قبلیم ولی خییییلی زود پشیمون میشم و میبینم راحتترم اصلا اینجوری ! 

درگیر کارهای پایان سالیم و as usual نمیدونم چرا انقدر اسفند ماه شلوغه و از خودمون گرفته تاااااا دیگران ... همه در حال بدو بدو ان . انگار ی مسابقه باشه و همه میخوان تا قبل از 1 فروردین ی عالم کار عقب افتاده ک طی سال میشد با طیب خاطر انجام بدن ؛ ب نتیحه برسونن . 

اینم از تنبلی ما ایرانی ها از جمله شخص شخیص خودمه ! 


امروز میخواستم لیست خرید بنویسم ک بفرستم رو وای برررر برای همسر جان 

باز رفتم سراغ این لینک مفیدم ... ک الان براتون ب اشتراک میزارم . ی پیج ک توو گوشیم سیوه و اطلاعات گوشتی! توشه . 

اگر شمام دوس داشتین قسمت های مختلف گوشت و بشناسین و بدونین چی بهتره برای چ غذایی و مثل من هی یادتون ممکنه بره این مطلب و بخونین ... 


آشنائی با قسمت های مختلف گوشت



هر قسمت از عضلات حیوان که فعالیت بیشتری دارد، خوش طعم تر است. ولی هر قسمت که کمتر به حرکت افتاده باشد، نرم تر است. به همین دلیل است که گوشت مرغ های پرورشی در مرغداری ها یا قفس نرم تراست، ولی گوشت مرغ های خانگی و چرنده خوش طعم تر وسفت تر است وزمان پخت بیشتری نیاز دارد.

گوشت اطراف گردن و صورت حیوان که بیشتر فعالیت داشته است، برای سوپ، آبگوشت، بیف همبرگر وکتلت مناسب است.

زبان حیوان که بسیار حرکت کرده طعم مناسب و دلچسبی دارد.

گوشت سردست برای انواع خورشت ها وگوشت ران برای ژیگو و رست بیف خوب است.

گوشت راسته که اطراف ستون فقرات است وبسیار کم حرکت کرده و خیلی نرم است، برای انواع کباب ها مناسب است.

در کل قسمتهای پرحرکت برای آب پز کردن و قسمتهای کم حرکت برای کباب و استیک مناسب تر است.

استخوان قلم حیوان برای سوپ وآبگوشت و قسمت بالاتر بازو تا شانه برای انواع خوراک ها مانند تاس کباب مناسب است.

گوشت سرسینه که درجلوی قفسه سینه حیوان قرار گرفته ، بسیار خوش طعم و برای انواع غذاها بکار می رود.

بد نیست بدانید گوشتی که قرمز کمرنگ و استخوان اطراف آن متمایل به صورتی و چربی آن سفید باشد، گوشت حیوان جوان است ونرم وآبدار است. گوشت قرمز پر رنگ با چربی به رنگ زرد مایل به خاکستری متعلق به حیوان پیر است.گوشت حیوان جوان بطور حتم چربی کمتری دارد. اگر یک حیوان را در نظر بگیریم، هر قسمت از گوشت آن حیوان که چربی کمتری داشته باشد، مدت طبخ آن بیشتر است و دیرتر می پزد.

مواد مغذی استخوان حیوان پیر، بیشتر از حیوان جوان است.

اگر قصد پخت زبان را دارید، چون مدت پخت آن زیادتر از گوشت معمولی است ، مقداری زنجفیل را همراه زبان بپزید. هم ترکننده خوبی است و هم طعم دهنده خوب برای آن بحساب می آید.

بعد از پخت زبان پوسته روی زبان را بکنید ودر یخچال بگذارید. بعد ازخنک شدن آن را به تکه های دلخواه برش بزنید و سپس در روغن وپیاز داغ فراوان سرخ کنید. به آن سس تند زده و سرو نمایید.

به هنگام کباب کردن گوشت در فر، اطراف گوشت را بابرس روغن بمالید. در این صورت شیره گوشت بیرون نمی آید و بخار نمی شود. این روغن مالیدن را درباره ژیگو و غذاهایی مانند آن انجام دهید.

قسمت های مختلف گوشت گوسفندی خیلی فرقی با گوشت گوساله نداره :

شقه: نصف بدن یک گوسفند

راسته: گوشت ۲ طرف ستون فقرات (گاو و گوسفند)

سردست: یک‌سوم گوشت قسمت‌های گردن، دست جلو و دنده‌ها

کف‌دست: گوشت یک تکه سینه و قلوه‌گاه

ماهیچه: گوشت لخم بدون چربی عضلات

فیله: گوشت پشت کمر و پشت جگر سفید

سیرابی: شکمبه گوسفند و گاو که سرشار از ویتامین ب است.

پاچه: گوشت عضلات ساق پای حیوان است.

کاربرد قسمتهای مختلف گوشت گاو و گوساله و نام قسمتهای مختلف گوشت و استفاده اونها :

1 - گردن (chuck) : گردن و شانه گوساله که گوشت این قسمت لطیف ، پر چرب و بسیار خوشمزه و برای تهیه خورش و آبگوشت و باقلا پلو مناسب است.

2- دنده ها (rib) : گوشتش نازک و نرم و لطیف و پرچرب است.ترد وخوش طعم است. برای آبگوشت و باقلا پلو و گوشت لاپلو مناسب میباشد. 

3- پشت کمر(lshort oin) : (loin) , فیله (tenderloin) و راسته (sirloin) است.نرمترین قسمت گوشت است برای استیک و فیله و کباب برگ و کبابها مناسب است.فیله از راسته لطیفتر و راسته رو رگ و پوست و ریشه احاطه کرده که بایدتمیز شود.

4 - ران و سردست (shank) : ران و سردست شامل قلم ماهیچه های پا و دست و شانه است.برای تهیه خورش ها و باقلا پلو و مناسب میباشند.از ماهیچه هم میتوان برای سوپ و آبگوشت هم استفاده کرد ولی برای تاس کباب هم مناسب است.ماهیچه بهترین قسمت برای کودکان و بیماران و سالمندان میباشد.

5 - دم سینه و قلوه گاه (flank+plate+brisket) : سفت ترین قطعه لاشه بوده و برای تهیه حلیم یا هلیم بادنجان و آبگوشت و حلیم ( که باید گوشت رو ریش ریش کرد ) و مخلوط چرخ کرده ( گوساله با گوسفند ) برای تهیه کباب کوبیده بکار میرود.

6- سرین یا گرد ران و ... مغز ران و کعب ران ( roud ): انتهای لاشه گوساله و دارای گوشت لخم مناسب برای خورش هاست.

برای تهیه یک گوشت چرخ کرده مناسب و کم چربی برای کباب کوبیده بهتره که قلوه گاه و دم سینه گوسفند رو که خیلی چربه با گوساله را دوبار چرخ کنید.برای انواع غذاهای دیگر گوشت چرخ کرده گوساله هم چرب و مناسب تر است.

معمولا گوشت گاو برای چرخ کرده ایده آل است به شرط اینکه با گوشت گوسفند و قسمتهای چرب تر آن ترکیب شود تا چربی گوشت تامین شده و بافت خشک نشود.

گوشت گوساله هم برای قیمه ایده ال است.ریز خرد میشود و ریش شدنش به چشم نمیاد. عب ران و مغز رانش برای خورش مناسب تر است البته اینها سلیقه ایست . گوشت گوسفند رو به دلیل بوی آن برخی افراد نمیپسندند.

برای شستن گوشت بهتراست که قبل از فریز کردن گوشت خرد شده رو بشویید و اجازه دهیدتا آبش برود بعد قسمت کنید و داخل کیسه بذارید و فریز کنید.

بعد از فریز کردن اگه بخواهید یخ آن آب شود و بشورید تمام خونابه گوشت میرود و مواد مغذی گوشت خارج شده و گوشت نیز دیر پز خواهد شد.

گوشتی که قرار است چرخ شود رو ابتدا بشویید و بذارید آبش خشک شود بعد چرخ کنید.




+ بیخود نیست شمالی ها انقدر کیف زندگی رو میبرن ! 

هوا و منظره ی توپ ک دارن ... غذاهای توپ ترم میخورن ! دیروز ینی من لذذذت دنیا و آخرتو بردم . جاتون خالی . باقالی پلو ی چرب و چیل با ی ماهی قزل گننننده رو تنهایی با ی عالم سیر ترشیه کهنه و ی نارنج زدم بر بدن !!! خوااااهش میکنم این ترکیب و ی بارم ک شده همینجوری ک گفتم مصرف کنین !!! سبزی پلو نه ها . باقالی پلو حتما .. ماهی .. سیر ترشی ... نارنج .

اوووفففف 


شبم خونه مامانم بودیم سبزی پلو و ماهی شوریده درست کرده بود بازم جاتون خالی . 

خالم حق داشت میگفت تورو باید ب ی شمالی شوهرت بدیم ... چون برنج خور بودم و هستم ب شدت اونم عاشق کته ام .. ماهی ام ک دیگه نگووووو .. هرررد نوعی شو عاشقم ... 

دو تا خواستگار شمالی ام پروندیم ! هعی ... جووونی یادت بخیر .. 

حالا شوهرمون شمالی ک نیس هیچ .. با چشای ذوق زده و گرد ب ماهی و سیرترشی خوردن من با دست نگاه میکنه و خودش کباب لقمه ! ی بیخودکی میخوره ... 

هعی ... :)))

۱۰اسفند

خداروشکر همه چیز خوبه 

ینی از وقتی اون فیلم و دیدم و اونجوری ب دلم نشست و برای هرکسی میشد فرستادمش دیدم کلاااا عوض شده 

سعی میکنم خودخواسته ب خیلی چیزا ک آزار دهنده س فکر نکنم 

سخت نگیرم 

کمتر جزییات و ببینم 

کمتر خودم و درگیر کنمد

رد شدن راحت تر و از مساءل تمرین کنم 

با اشتها وقتی میل دارم غذا یا هرچیزی بخورم و لذت ببرم صرف نظر از هر محاسبه ای 

بی قیدتر بخندم

نگرانی های کمتری خودم برای خودم ایجاد کنم 

دوست داشته باشم داشته هامو 

همونطوری ک هستن با تمام نواقصشون 

آزاردهنده های زندگی مو از افکار تا آدم ها .. دور بریزم تا حد ممکن 

و خب زندگی هم مثل قبل ولی کمی مهربانتر جاریه . 

مشغول کار و درس و دانشگاه و خونه و مامان و دوستا و شرایط جدید کاری و زندگی و .. ایناایم . 

امیدوارم همه ی دوستام خوب خوب باشن . 

ای کاش میتونستم بازم مثل گذشته ها بنویسم ولی فکر میکنم توو حال بهتر و سالم تری ب سر میبرم نسبت ب گذشته و همین موثره توو اینکه ب سبک قبل رورنویس ندارم ! 

چون سالم تر و بهترم . 

خداروشکر . 

البته  همچنان چند روزیه ک کمر درد با منه ! منظورم بهتر از  نظر فکری و روحی بود :)